Uitbreiding winkelcentrum Delft met parkeerdak

9 maart 2015

Na de binnenstad is De Hoven Passage het belangrijkste winkelgebied van Delft. Als onderdeel van het herstructuringsplan van het stadsdeel waarin het winkelcentrum zich bevindt, is besloten het winkelcentrum aan alle zijden uit te breiden met commerciële ruimte, maar ook met woningen en parkeerplaatsen. De Kovel Architecten is hierbij verantwoordelijk voor het stedenbouwkundig plan.

De uitbreiding aan de zijde van de Troelstralaan, uitgevoerd door Sprangers Bouwbedrijf, bestaat uit een passage met lichtstraat en vijf nieuwe winkelunits met op het dak parkeergelegenheid voor 51 auto's. Dit parkeerdak wordt, als het gereed is, verbonden met het al bestaande parkeerdak van het winkelcentrum.

Het nieuw te realiseren parkeerdak wordt gerealiseerd met het Pardak®110 systeem, in de kleuren grijs en antraciet. Om een opvallend voetpad te creëren, is door de betrokken architect gekozen voor een oranje coating op de tegels. Half maart starten we met de aanleg, met als doel om een maand later het parkeerdak op te leveren.

Foto's: Sprangers Bouwbedrijf