systemen

Dakbestrating

Als uitvinder van misschien wel de bekendste daktegel ooit, de Dreentegel®, leveren wij dakbestratingsproducten om vlakke daken toegankelijk te maken. Zoontjens is nu eenmaal dakspecialist.

Dakbestrating voor elk dak

De hoogte in. De anders verloren ruimte efficiënt benutten. Er worden steeds meer buitenruimtes op het dak gecreëerd , daardoor worden er ook hogere eisen gesteld aan de dakbestrating. Met name het intensieve gebruik en zwaarder belasting spelen daarbij een rol. Met onze tegelsystemen voor dakbestrating realiseren we samen met architecten, aannemers, projectontwikkelaars en dakhoveniers de meest multifunctionele leefdaken. De dakbestratingssystemen hebben we zelf bedacht, ontwikkeld en toegepast. We zijn nog elke dag aan het kijken waar we ons assortiment kunnen uitbreiden. Het maakt ons uitvinder en uitvoerder tegelijk.

Toepassingen

Het daklandschap biedt zoveel potentieel! Door daken multifunctioneel te gebruiken voegen we extra waarde toe aan de stad, aan het wonen, het werken en het leven in de stad. Sportdaken, schoolpleinen, daktuinen. Dakpleinen, looppaden of dakterrassen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk op ‘higher grounds’.

Producten

Tegels van beton of keramiek. In groot formaat, klein formaat of custom made formaten. Voor normale of intensieve belasting. Ons gamma aan dakbestratingsproducten is groot. Voor élk dak hebben we een oplossing. Al onze daktegels hebben hun eigen, precies passende systeem. Dat zorgt ervoor dat de tegels áltijd stabiel en opgesloten liggen, maar ook demontabel zijn. Regenwater kan weglopen via naden tussen de tegels naar de onderliggende ruimte. Het resultaat; een strak en droog oppervlak. Met de juiste combinatie van tegel en systeem ontstaat een duurzaam dakterras.

Dakbestrating projecten

Verdeel je krachten

Bij de aanleg van dakterrassen moet je rekening houden met krachten, gewicht en belasting.

Lees alles over het aanleggen van dakterrassen

Meer weten
over dakbestrating?

Neem contact op Tom van den Heuvel
t.vandenheuvel@zoontjens.nl
+31 13 537 93 21

FAQ

De basis van een dakterras begint bij de vloer. De dakbedekking moet beschermd en beloopbaar worden. Maar waarmee leg je een dakterras aan? Wij zetten een aantal voordelen van tegels op dakterrassen op een rij. Lees alle voordelen van tegels op een dakterras.