systemen

Retentiedaken


In steeds meer bestemmingsplannen en omgevingsvergunningen is de waterparagraaf als verplichting opgenomen: elke vierkante meter nieuw verhard oppervlak (gebouw of bestrating) moet (deels) gecompenseerd worden. Door nieuw verhard oppervlak op het dak te combineren met waterretentie voldoe je aan de voorwaarden én je hebt extra ruimte om te leven.

Klimaatadaptief bouwen

Het klimaat verandert. Dat is een feit. In Nederland horen daar ook lange periodes met droogte bij, vaak gevolgd door hevige regenbuien. Water wordt steeds meer een schaars goed. We moeten ons hierop aanpassen. Een waterretentiedak houdt water vast, om te gebruiken op de tijden dat je het nodig hebt. Je kunt op bijna elk type dak water bergen. Zie het als een gigantische regenton.

Toepassing

Retentiedaken worden al veelvuldig toegepast in combinatie met daktuinen of groendaken. Maar ook onder dakterrassen, betegelde looppaden of ander gebruiksoppervlak met tegels op een dak kan een waterretentielaag worden aangebracht. Op deze manier biedt je verharding op het dak op een nieuwe bouwkavel extra voordelen: je krijgt extra buitenruimte om in te richten én je kunt water bergen. Het dak krijgt zo een dubbele functie, multifunctioneel.

Product

Om retentiedaken aan te leggen werken wij samen met Optigrün Benelux. De waterretentiesystemen van Optigrün kunnen eenvoudig gecombineerd worden met de dakbestratingsproducten van Zoontjens.

Meer weten
over retentiedaken?

Neem contact op Nikkie Notten
n.notten@zoontjens.nl
+31 6 15 05 50 71

Lees blogposts