Nieuws

CasaNova genomineerd voor Dak van het Jaar 2023

10 november 2023

Trots kunnen we melden dat de daktuin op het project CasaNova in Rotterdam is genomineerd voor Dak van het Jaar 2023!

Balanceeract op daktuin
CasaNova is een van de laatste toevoegingen aan de Rotterdamse Wijnhaven. En met zijn spectaculaire vorm en 110 meter hoogte meteen ook een van de opvallendste. De toren met 116 koopappartementen is ontworpen door Barcode Architects, dat ook tekende voor de naastgelegen toren The Muse. Het torenensemble deelt op verdieping vijf een bijzondere daktuin van 1.500 m² die door Jeroen Hamers is ingericht als verblijfsgebied met gezamenlijke tuinkeuken. Een prachtige locatie voor een feestje.

Superstrakke tegelvloer
Na het waterdicht maken van het dak, door Wildschut Dakbedekking, was de daktuin het domein van Koninklijke Ginkel Groep. Dat begon met de aanleg van de verharde delen van de tuin. Hamers: “Om op de ondergrond met afschot een super strakke tegelvloer te krijgen, is Zoontjens ingeschakeld. We kozen voor de Dreen®Magna tegel met bijbehorend systeem. Deze 100 bij 50 cm grote tegel is door Zoontjens in halfsteensverband gelegd tot net onder de randen van de beplantingsvakken. Die vakken hebben ronde vormen en worden afgezoomd door verzinkt stalen profielen die óp de terrastegels rusten en overal dezelfde hoogte hebben.” Lees het hele artikel van Roofs hier.

CasaNova Rotterdam Zoontjens daktuin dakbestrating dakverharding

Nóg drie nominaties
Naast CasaNova heeft Zoontjens nóg drie nominaties te pakken, allemaal projecten waar we producten installeerden of leverden: duurzame ontwikkeling van het Amsterdamse Scheldeplein, nieuwbouwproject Jonas’ in Amsterdam en de multifunctionele daken op het vernieuwde Gebouw De Heuvel in Rotterdam.

Uitreiking feestavond
De Dak van het Jaar verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door Lindeman Uitgevers, uitgever van onder andere Roofs en steilDAK. De prijs wordt toegekend aan het dak dat op diverse beoordelingsgebieden in totaal het hoogste scoort. De beoordelingsgebieden zijn: esthetische kwaliteit, innovatie, functionele kwaliteit, onderlinge samenwerking, veilig werken en duurzaamheid. Een onafhankelijke vakjury beoordeelt de projecten volgens deze criteria. Op 15 maart 2024 wordt tijdens een feestavond de winnaar bekend gemaakt.

 

 

Meer nieuws lezen?