Nieuws

Renovatie met zorg, liefde en oog voor detail

21 februari 2024

Dicht bij de Grand Pier in de Engelse badplaats Western Super Mare, vind je een groot winkelcentrum met appartementen: hier woont een kleine seniorengemeenschap met een eigen daktuin. Met de komst van de bewoners in het complex is ook de daktuin gevuld met kostbare horticultuurherinneringen. Na 25 jaar was het dak echter toe aan een complete renovatie. Zoontjens werkte nauw samen met landschapsarchitect Bridgman & Bridgman voor de vernieuwing van dit dak.

Noodzaak voor renovatie
De appartementen zijn gebouwd in een U-vorm met een privétuin in het midden, op het dak van het winkelcentrum. Mileu-eisen en de leeftijd van het dak bleken nu de noodzaak om het opnieuw waterdicht te maken. Een prachtige kans om de hele daktuin te renoveren.

Nieuw ontwerp voor het dakterraslandschap
De daktuin is een belangrijke ruimte voor veel bewoners van het gebouw; het is hun eigen buitenruimte. In de loop der jaren hebben velen hun eigen planten toegevoegd, die een sentimentele betekenis hebben. Bijvoorbeeld planten uit hun oorspronkelijke huizen of favoriete bomen van overleden partners. Om deze belangrijke elementen een plek te geven in het nieuwe ontwerp, hebben landschapsarchitecten van Tessa Tricks Design in samenwerking met Bridgman & Bridgman een nieuw ontwerp voor het dakterraslandschap gecreëerd.

Vertrouwen
Het ontwerp vereiste dat de beloopbare gedeelten werden voorzien van het Zoontjens Dreen®Nxt-systeem. De gekozen kleuren weerspiegelen de hitte van de kust tijdens de zomer en creëren een luchtig gevoel voor het dakterras. Omdat het een compleet systeem is, ontwikkeld met meer dan 45 jaar ervaring op het gebied van daken, zijn de installateurs en eigenaars vol van vertrouwen in de prestaties ervan. Zo kan het dak er voor minstens 25 jaar weer tegen aan.

Installatie
In november 2023 begon Bridgman & Bridgman met de verplaatsing van de kostbare planten en startte Rooftop Paving Solutions met de eerste meters installatie van Dreen®Nxt. Naar verwachting wordt het compleet vernieuwde dak in april 2024 opgeleverd.

Wat is Dreen®Nxt?

Dreen®Nxt is hét dakbestratingssysteem voor elk plat dak.

Bekijk alles van Dreen®Nxt

Meer nieuws lezen