Samenwerkingen

We werken graag samen met partijen die dezelfde ambities hebben als wij en op hun vakgebied de expert zijn.

Natuurinclusief bouwen

Er is een flink tekort aan woningen én ruimte om te kunnen bouwen. Daarbij willen en moeten we ook nog rekening houden met alle milieu- en klimaateisen. Eén van de oplossingen is om de hoogte in te gaan. Barbara Wolfs gaat hier verder op in.
“Nu kun je een dak traditioneel bouwen of natuurinclusief. Natuurinclusief bouwen, en daarmee zorgen voor biodiversiteit, maakt een stad klimaatbestendiger en gezonder. Door ‘groene daken’ te plaatsen, maak je het wonen op hoogte aantrekkelijker voor alles en iedereen. Zeg nou zelf: het is toch inspirerend en leuk om je balkon als verlengstuk van je woonruimte te gebruiken? Om midden in de stad, maar toch rustig, jezelf terug te trekken op je biodiverse terras om met je vrienden te genieten (van nog meer groene daken om je heen)? Dat is wat anders dan tegen zwarte daken aankijken!”

Bundelen van kennis

“Samen staan we sterker en kunnen we meer dan alleen; voor ons een hele goede reden om samenwerkingen aan te gaan met die partijen die deze ambities ook hebben. Dit zijn onder andere de Dutch Green Building Council, MVO Nederland, Nationaal Daken Plan (voorheen Green Deal Groene Daken), Vereniging Bouwwerk Begroeners, TotaalDakConcept en De Klimaatstraat. Omdat we allemaal hetzelfde doel nastreven: het leefbaar maken van steden door kennis te delen en ons gezamenlijk hiervoor in te zetten. Ook participeren wij in de Green Deal Beton. Deze Green Deal is een afspraak tussen bedrijven en de overheid om de gehele betonketen te verduurzamen.”

Vragen over onze
Samenwerkingen?

Neem contact op Barbara Wolfs
b.wolfs@zoontjens.nl
+31 13 537 93 35