systemen

Tegelsystemen
voor platte daken

Zoontjens is dakspecialist. We hebben de meest uiteenlopende vormen van daken bestraat. Met onze eigen systemen. Zelf bedacht én toegepast. Zoontjens heeft voor élk dak een oplossing. Duurzaam en van de hoogste kwaliteit.

Systemen voor elk dak

Zoontjens heeft met haar tegelsystemen voor platte daken een indrukwekkende staat van dienst. Zo ontworpen dat ze áltijd voor een stabiel en duurzaam dakoppervlak zorgen. Of dat nou is om op te lopen, te werken, te parkeren of te recreëren. Elke tegel heeft zijn eigen systeem. Precies passend op, in en bij elkaar. Eenvoudig installeren, losmaken, weghalen, terugplaatsen of hergebruiken. Onze tegelsystemen zijn echte hoogstandjes. En daar zijn we trots op.

DAKBESTRATING

Daktegelsystemen zorgen voor een stabiel, vlak en droog oppervlak op daken. Een goed systeem zorgt ervoor dat de dakbestrating stabiel ligt, horizontaal of verticaal niet kan schuiven én er onder de tegels ruimte ontstaat waar water weg kan lopen. Exact hoe onze daktegelsystemen werken. Bovendien is het altijd demontabel en blijft de ondergrond bereikbaar, indien nodig. Zo ziet het dakterras er niet alleen fantastisch uit, maar gaat het ook jarenlang mee.

Waterretentie

Aan beloopbare daken kunnen we nog een extra functie toevoegen: waterretentie. Een retentiedak houdt water vast en voert het, indien nodig, gereguleerd af. De verplichte waterparagraaf in bestemmingsplannen en omgevingsvergunningen eist dat we elke vierkante meter nieuw verhard oppervlak compenseren. Dat kan eenvoudig ónder nieuw verhard oppervlak op het dak. Daarnaast zorgt het neerslagtekort, dat elke zomer weer verder oploopt, ervoor dat we spaarzaam om moeten gaan met het regenwater dat er wél is. Dus waarom niet meteen opslaan en beheren op het dak? Daar valt het toch al. Zo creëren we multifunctionele daken en die een waardevollere bijdrage leveren aan het toekomstige dakenlandschap.

PARKEERDAKEN

Er is steeds minder ruimte, de grond is duur en meer groen is gewenst. Waar moet je parkeren? Kijk omhoog! De mogelijkheden op het dak zijn eindeloos. Pardak® van Zoontjens is het nummer 1 modulair tegelsysteem voor parkeerdaken. De parkeerdaken met Pardak® kom je overal tegen. Bij luchthavens, musea, winkelcentra, woningcomplexen, kantoorgebouwen of distributiecentra. Overal waar weinig ruimte is en waar het relatief dure grond betreft, bieden parkeerdaken bijzonder grote voordelen. Zowel nationale als internationale parkeerdaken zijn meer en meer voorzien van het Pardak®-systeem van Zoontjens.

GALERIJ- EN BALKONOPHOGING

De vergrijzing neemt toe. In 2040 is meer dan 50% van de bevolking 65+. En deze ouderen blijven langer thuis wonen. Dat betekent dat bestaande woningen aangepast moeten worden. Deze maatschappelijke ontwikkeling maakt de galerijwoning bij uitstek geschikt voor het galerij- en balkonophoogsysteem van Zoontjens. Hiermee wordt de galerij en de entree van de woning op gelijke hoogte gebracht en zijn woningen beter en veiliger begaanbaar.

Valbeveiliging

De zone binnen vier meter vanuit de dakrand wordt op platte daken als onveilige zone aangemerkt. Een goed valbeveilingssysteem is niet alleen noodzakelijk, maar ook verplicht. Ook als een dak niet gebruikt wordt om op te leven of op te parkeren, moet een dak altijd veilig toegankelijk zijn voor werkzaamheden als inspectie of onderhoud. Deze veilige werkplek op hoogte met de bijbehorende efficiëntie wordt geborgd door het valbeveiligingssysteem BiboBlock van Zoontjens. Dit is een permanent valbeveiligingssysteem voor het werken op platte daken en het enige systeem zonder doorboring van de dakconstructie.