Nieuws

Vier bijzondere dakterrassen op project Imagine Rotterdam

2 februari 2024

In Rotterdam-Zuid is appartementencomplex Imagine, ook bekend als Parkstad Zuid, in aanbouw. Imagine omvat 295 woningen, commerciële ruimte en een binnentuin. Dat alles in de vorm van twee hoge woontorens met laagbouw die de torens verbindt. Buitenruimtes ontbreken niet! Voor 4 bijzondere dakterrassen is de expertise van Zoontjens ingeschakeld.

Imagine is een ontwikkeling van de combinatie OCFC (AM en Heijmans Vastgoed) en de bouw is in handen van de combinatie BAM Wonen en Heijmans. Het ontwerp is van Barcode Architects. Binnen de 295 woningen is er een gevarieerd aanbod in koop- en huurwoningen, zowel in de torens, in de laagbouw en aan de binnentuin. Elke woning heeft een buitenruimte, in de vorm van een balkon, loggia of dakterras.

Vier bijzondere buitenruimtes
Op de zesde verdieping bevinden zich vier bijzondere buitenruimtes bij beide woontorens. Deze buitenruimtes liggen boven op de laagbouw. Echter bevinden zich op deze plekken ook luchtkanalen en andere technische aansluitingen. Om hier toch mooie buitenruimtes te realiseren heeft Oranjedak, verantwoordelijk voor de waterdichtheid van het hele project, Zoontjens ingeschakeld.

Ophoging over luchtkanalen
De dakterrassen moeten hier maar liefst 90 cm opgehoogd worden om de luchtkanalen en andere aansluitingen weg te werken. Een mooie opdracht die met onze systemen mogelijk zijn. Met de expertise die we samen met Oranjedak op het dakterras van OurDomain hebben opgedaan, kunnen we ook hier een schitterende buitenruimte realiseren. Naar verwachting starten we begin maart 2024 met dit project.

Bron artist impressions: Barcode Architects

Meer nieuws lezen?