Nieuws

The Bay House in Katendrecht: fantastisch wonen aan het water

20 september 2023

Katendrecht was vroeger de rosse buurt van de havens, maar is nu een hotspot in Rotterdam met een stoere, industriële look. Volgens de Lonely Planet zelfs één van de leukste wijken van Europa. En de wijk is nog volop in ontwikkeling. Zo wordt er gewerkt aan het nieuwbouwproject Bay House; een luxueus wooncomplex met prachtig uitzicht. Naast het project is een hotel in aanbouw, wat ook uitmaakt van de totale ontwikkeling op deze plek.

Binnen- en buitenwereld combineren

Bay House bestaat uit 88 koopappartementen en 22 huurappartementen met woonoppervlaktes variërend van circa 80 m² tot 238 m². Het is ontworpen met imposante entrees, grote, schuivende raampuien en ruime balkons, loggia’s en terrassen. Allemaal om de binnen- en buitenwereld overal in het complex mooi in elkaar te laten overvloeien. De ruime entreehallen, brede galerijen en prachtige binnentuin zijn er om verbondenheid tussen de bewoners te stimuleren. Het gebouw is ontworpen door Joke Vos en wordt ontwikkeld door The View of Rotterdam.

Daktuin tussen hoog en laagbouw

Bay House wordt vanaf de tweede verdieping opgedeeld in een laag- en een hoogbouwgedeelte. Daartussen in komt een mooie binnentuin, op het dak van de tweede laag. Deze eerste twee lagen krijgen een commerciële bestemming en daarboven komen de woningen. De bewoners van de derde verdieping, de Town Residences, grenzen aan de daktuin. De hoger gelegen woningen kijken uit op deze binnentuin.

Verharding en groen

De architect maakte een mooi ontwerp voor deze daktuin met een combinatie van verharding (zowel tegels als hout), groen en waterretentie. Ze kozen voor het overgrote deel van de verharding, 770 vierkante meter, voor het Dreen®Nxt systeem met een tegel in formaat 60×40 en kleur pepper. In samenwerking met Van der Tol gaan we deze daktuin aanleggen. Naar verwachting starten we eind oktober met de aanleg en wordt in het eerste kwartaal van 2024 het project opgeleverd.

Afbeeldingen: Joke Vos 

Meer nieuws lezen?