Nieuw tenue voor teams van G-voetbal

8 april 2014

Met shirts, broeken en sokken zijn de spelers van voetbalvereniging SVG G-voetbal uit Tilburg helemaal in het nieuw gestoken. De komende jaren treden de voetballers en voetbalsters aan in een rood-blauw gestreept shirt, met een blauwe broek en gestreepte sokken. Het compleet nieuwe tenue voor de drie teams is mede mogelijk gemaakt door Zoontjens.

Zo'n twintig jaar geleden begon Zoontjens met de sponsoring van de G-voetbalteams van SVG Tilburg. Deze teams bestaan uit spelers met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Zoontjens is sponsor van het eerste uur. Henk van Beurden, nog altijd werkzaam bij Zoontjens, was hiervan de initiator. Het eerste sponsorbedrag lag rond de 1000 gulden. Henk van Beurden vertelt: "Ik vond dat gewoon geld geven niet zinvol was, daarom hebben dit bedrag omgezet in een tenue en tassen. Op die manier krijg je er ook echt wat voor terug. We hebben later ook nog trainingspakken gesponsord en tussendoor zijn de shirts vernieuwd. De eerste shirts zijn overigens uitgereikt door spelers van Willem II, dat was wel heel erg leuk. Er werd toen meteen ook een potje gevoetbald, waarbij de jongens van SVG gecoacht werden door de profvoetballers. Vanaf dat moment zijn we altijd actief betrokken geweest bij de vereniging. Zo gingen we vroeger ook mee op kamp, zijn we hoofdsponsor van het jaarlijkse zaalvoetbaltoernooi en voetballen we zelf mee bij de jaarafsluiting."

T
egenwoordig is Tom van Dun, plantmanager bij Zoontjens, actief betrokken bij de vereniging. Hij vond dat het weer tijd werd voor een nieuwe outfit. Op 29 maart 2014 is het nieuwe kledingpakket geïntroduceerd aan de drie teams van SVG G-voetbal en op 12 april a.s. spelen zijn hun eerste wedstrijd hiermee.

Helemaal bijzonder is het feit dat SVG uitgenodigd is om deel te nemen aan de Special Olympics European Games. Van 13 tot en met 20 september 2014 strijden ruim 2000 sporters met een beperking uit 58 landen tegen elkaar. SVG Tilburg G-voetbal gaat met 10 spelers en 3 coaches onderdeel uitmaken van TeamNL. We wensen ze hierbij heel veel succes!