Hoogteverschillen op daktuin Breda Vooruit aangepakt

28 juni 2016

Breda Vooruit is een groot nieuwbouwproject gelegen aan de historische binnenstad van Breda. In het project komen onder andere luxe appartementen en stadswoningen met tuin. Aannemer Dura Vermeer realiseert het project samen met vele partners. Van Hoek Dakbedekkingen kreeg opdracht voor de daken. Hoek Hoveniers is verantwoordelijk voor de daktuinen.

Zoontjens is bij het project betrokken vanwege de complexiteit van de dakbestrating in de daktuin. Gewichtsbeperking, juiste opstandhoogte, drainerend vermogen en flexibiliteit van materiaal zijn punten waaraan Zoontjens kan voldoen.

Om de binnentuin op het dak op de juiste manier te bestraten, werken we hier met Drenoliet®-tegels en twee soorten ophoogsystemen: DNS® en DNS® Large. Met deze systemen wordt de dakbestrating snel en vakkundig op de gewenste hoogte gebracht. Omdat het hoogteverschil op sommige plekken maar liefst 80 centimeter is, werken we daar met het DNS® Large-systeem gebruikt. Dit systeem heeft extra dikke buizen met een doorsnede van 16 centimeter en een grotere voet om de krachten te verdelen. Op dit moment is het project in uitvoering.

Bron artist impressions: www.breda-vooruit.nl