23 verdiepingen met terrassen op de Zuidas

27 februari 2017

De Zuidas in Amsterdam ontwikkelt zich in hoog tempo tot een hoogwaardig gemengd stedelijk gebied met kantoren, woningen en voorzieningen. Tot 2016 zijn hier bijna 2000 woningen gebouwd. In 2030 moet dat zijn opgelopen tot 7.000, zeer gevarieerd in woontype: studio's, studentenhuisvesting, sociale woningbouw, woningen in het middensegment en penthouses met een panoramisch uitzicht.

Woontoren van bijna 90 meter hoog
Eén van de nieuwbouwprojecten op de Zuidas is de woontoren Intermezzo met 177 huur- en koopwoningen over 24 bouwlagen, in grootte variërend van 40 tot 240 m² (blok 10). De toren van bijna 90 meter hoog, ontworpen door Inbo, heeft twee gezichten: aan de ene zijde komen royale stadsvensters op de afgeronde hoeken en aan de andere zijde komen spectaculair grote balkons. Achter de toren verrijst een appartementengebouw met 58 sociale huurwoningen (blok 9).

Elk balkon is anders
Op de balkons van de toren is Zoontjens, in opdracht van ZND, sinds eind augustus 2016 gefaseerd aan het werk. De balkons worden aangelegd met Dreentegels® op DNS®. Elk balkon is anders van formaat, waardoor er voor elk balkon een speficiek legplan is gemaakt en er ander zaagwerk nodig is. Ook logistiek, gezien de ligging en de hoogte, is dit project een mooie uitdaging. In totaal leggen we hier circa 2800 vierkante meter aan, waarbij het penthouse bijna 300 vierkante meter telt!

Artist impressions: Inbo