Nature's Pride, Maasdijk

Nature’s Pride is een van Nederlands grootste importeurs van exotische groenten en fruit. Het bedrijf liet in Maasdijk een nieuw distributie- en verwerkingscentrum bouwen. De nieuwe huisvesting, naar ontwerp van Architectenbureau Paul de Ruiter, heeft als uitgangspunt dat het energieneutraal is en een sterk verminderde CO2-uitstoot heeft. Er werd gestreefd naar een BREEAM-NL certificering en op 14 juni 2014 werd het BREEAM-NL Excellent certificaat ontvangen. 

Op het nieuwe gebouw, dat in totaal 40.000 m² telt, is een parkeerdak van ruim 7800 m² gerealiseerd. Er is gekozen voor parkeergelegenheid op het dak zodat hiervoor geen extra grondoppervlak benodigd is. 

Het parkeerdak is aangelegd met Pardak® 110 van Zoontjens. Behalve dat het Pardak®-systeem bewegingen in de onderconstructie opvangt, krachten spreidt bij het berijden, contactgeluiden reduceert en voor een optimale waterafvoer zorgt, past het ook zeer goed binnen duurzame bouw. Zo worden onze Pardak®-tegels op een ISO 14001 gecertificeerde productielocatie geproduceerd. Verder maken we waar mogelijk, gebruik van gerecyclede grondstoffen en zijn de meeste systeemonderdelen aan het einde van de eigen levenscyclus opnieuw recyclebaar. Het Pardak®-systeem heeft bovendien, bij goed onderhoud, een bewezen levensduur van ten minste 30 jaar.

Foto's: Jeroen Musch
Luchtfoto's: pbfotografie.nl


Projectfotografie


Projectlocatie


Terug naar het projectenoverzicht