Project

Zwembad
Spa

In anderhalf jaar tijd is het zwembad van Spa ingrijpend gerenoveerd en gemoderniseerd. Naast drie nieuwe binnenzwembaden, is ook het cafetaria vernieuwd. Inclusief een dakterras.

Renovatie

Het Belgische Spa is wereldwijd bekend van het natuurlijke bruisende water en historische kuurbaden. Uiteraard beschikt de stad ook over een gemeentelijk zwembad voor zwemles, recreatief zwemmen en sportactiviteiten. Dit zwembad was verouderd en tijdens de zware overstromingen van juli 2021 beschadigd geraakt. Goede redenen voor een grootschalige update.

Moderner en milieuvriendelijker

Het hele gebouw is vernieuwd en uitgebreid, met het oog op meer ruimte, moderniteit én milieuvriendelijkheid. Zo zijn er nu 3 zwembaden (in plaats van 1) en zijn de kleedkamers van alle gemakken voorzien. Verder is alles beter geïsoleerd en liggen er zonnepanelen op het dak. Ook is er een cafetaria met dakterras toegevoegd. Het ontwerp hiervoor komt van Artabel Architects en de bouw lag in handen van ACH Bouw.

Groot formaat tegels

Het dakterras grenst aan het cafetaria en kijkt zowel uit over het binnenbad als over het toekomstige buitenbad. Voor de aanleg ervan is gekozen voor Dreen®Ceramica in het formaat 90×90. Een grote tegel zorgt voor een ruimtelijk aanzicht en minder naden. De kleur Boost Grey past mooi bij de limoengele gevels en stalen kozijnen.

Meer weten
over dit project?

Neem contact op Caroline Graf
c.graf@zoontjens.be
+32 13 674 83 9