Project

Venpoorten
Wouw

Het bijna 30 jaar oude wooncomplex Venpoorten in Wouw was toe aan een fikse onderhoudsbeurt. Een prima kans om het gebouw meteen van boven tot onder aan te pakken. Duurzamer en frisse uitstraling.

Complete renovatie

Vrijwel alles aan het gebouw van woningcorporatie Stadlander is gerenoveerd of nieuw gebouwd. Bij alle werkzaamheden stond duurzaamheid en een nieuwe uitstraling centraal. Denk aan HR++ glas, een nieuw ventilatiesysteem en meterkast. Aan de buitenkant is het meest opvallend de nieuwe buitengevel, met isolatie, de hekwerken en de balkons en galerijen.

Gelijkvloers

In opdracht van Huysmeesters en bouwbedrijf de Krijger kreeg Zoontjens de opdracht voor de vernieuwing van de galerijen en balkons. Met de totaal nieuwe uitstraling van het gebouw, konden deze niet achterblijven. Men koos voor Dreen®Ceramica in de kleur Klif Silver. De galerijen en balkons zijn in de nieuwe vorm ook meteen gelijkvloers aangelegd met de drempels. Zo zijn de woningen voor iedereen toekomstbestendig.

Zo min mogelijk overlast

De renovatie is uitgevoerd terwijl de bewoners er bleven wonen. Het voordeel van van het Dreen®Ceramica systeem is dat het weeronafhankelijk te leggen is en meteen begaanbaar is, dus voor de bewoners zo min mogelijk overlast. Met een klein feestje van bewoners, bouwers, bestuurders en belangstellenden is begin 2023 de renovatie van het nieuwe wooncomplex gevierd en afgerond.

Meer weten over de renovatie van galerijen en balkons?

Neem contact op Gaston van der Heijden
g.vanderheijden@zoontjens.nl
+31 6 51 23 97 03