Project

De Cavaliere
Waterburcht W7
Helmond

Op een unieke plek in Helmond staat het nieuwbouwproject De Cavaliere. Dit complex, ook bekend onder de werknaam Waterburcht W7, bestaat uit 70 instapklare huurappartementen. Het gebouw staat op een groen wooneiland en wordt straks omringd door water. Op het dak van de parkeerkelder prijkt een mooie binnentuin.

Door water omgeven

Het project is een ontwikkeling van Van Wijnen en Vesteda. LXArchitecten ontwierp het u-vormige gebouw en Van Wijnen Rosmalen bouwde het geheel. Het gebouw wordt straks door water omgeven en daarom zijn er brugverbindingen voor de toegang. De auto’s rijden direct de parkeergarage onder het gebouw in. Voetgangers en fietsers lopen over een ander brugdeel naar de eerste woonlaag. Bovenop de parkeergarage ligt de groene binnentuin.

Daktuin met lichtgewicht systemen

dakAlliance, idverde NL en Zoontjens werkten samen om deze daktuin te realiseren. De belasting op dit dak mocht maar gering zijn, dus is er gekozen voor lichtgewicht systemen, materialen en beplanting. In het middelste gedeelte is daarom gewerkt met kleine vet-, gras-, en kruidenplanten gecombineerd met lichtgewicht halfverharding. Voor looppaden en terrassen is gekozen voor het Dreen®Nxt systeem.

Passend bij het ontwerp

We werkten hier met verschillende kleuren, passend bij het ontwerp van de tuin. Het groen van de daktuin heeft nu de kans om mooi te volgroeien en daar kunnen de bewoners volgend jaar fijn van genieten. En als straks het omringende water is aangelegd, is het met recht een waterburcht!

Meer weten
over dit project?

Neem contact op Gaston van der Heijden
g.vanderheijden@zoontjens.nl
+31 6 51 23 97 03

Gerelateerde projecten