Project

Hogeschool
Odisee
Brussel


Eén van de Nederlandstalige hogescholen in België is co-hogeschool Odisee. De school telt 10.000 studenten op zes campussen. Eén van die campussen ligt in het centrum van Brussel. Een geliefde plek om te studeren in de bruisende hoofdstad van Europa. Het dakplein bij het gebouw is volledig gerenoveerd. Zoontjens was dé partij voor de vernieuwde aanleg.

Comfort en ontmoeting

Odisee profileert zich als dé co-hogeschool. Ze houden van co-creatie. De studie samen aanpakken. Docenten zijn coaches. Stageplekken zijn connecties. En de campus is niet zomaar een campus, maar een plek waar comfort, ontmoeting, duurzaamheid en innovatie hand in hand gaan. Het vernieuwde dakplein past helemaal bij deze visie.

Complete make-over

Het plein bevindt zich op het gelijkvloers, op het dak van het restaurant. Het ligt in het hart van het gebouw. Vanuit de bovenliggende verdiepingen kijk je hier op uit. Het bestond uit een binnentuin met diverse soorten tegels en beplanting. Lekkage, losliggende en gescheurde tegels en weinig zitplekken waren dé redenen voor een complete make-over. Opdrachtgever De Raedt koos voor de daktegelsystemen van Zoontjens voor de aanleg van het nieuwe plein.

Technische details

Tijdens de renovatie stonden we voor de nodige uitdagingen. Het grootste gedeelte van het dak moest voor de start van het nieuwe collegejaar gereed zijn. Maar bovenal hadden we te maken met diverse technische details. Ten eerste was de hoogte om het DNS®systeem te plaatsen overal anders, we werken hier met een ophoging van slechts 35 mm tot een ophoging van wel tientallen centimeters. Daarnaast vergden de aansluitingen op de trappen, rondingen, kolommen en ingangen een goede voorbereiding en strak zaagwerk.

Logistieke uitdaging

Ook logistiek gezien was dit project een leuke uitdaging. Niet alleen omdat het project zich in het centrum van Brussel bevindt, maar vooral omdat de tegels buiten het gebouw gelost werden en we deze vervolgens handmatig naar het dak verplaatstsen.

Geweldig resultaat

Het is gelukt om in een kort tijdsbestek het dakplein van ruim 800 vierkante meter aan te leggen, waarbij zelfs een deel al tijdens de werken in gebruik genomen werd. De aankleding met het mooie meubilair, zorgt voor een geweldige plek om te overleggen, te lunchen of te ontmoeten.

Meer weten
over dit project?

Neem contact op Caroline Graf
c.graf@zoontjens.be
+32 13 674 83 9

Gerelateerde projecten