Project


Aquatopia
Aalst België

Aalst is een nieuw stedelijk zwembad rijker: Aquatopia. Het project is zowel nieuwbouw als renovatie. Een dakterras is onderdeel van het nieuwe ontwerp.

Gefaseerde bouw

Binnen het project is het bestaande bad omgebouwd tot een recreatie- en doelgroepenbad met ruim 220 meter aan glijbanen. Nieuw zijn het sportbad met olympische afmetingen, een springtoren en een 25x35m bad. In 2021 is de eerste fase al opgeleverd en in gebruik genomen. Eind 2022 is het volledige complex in gebruik genomen.

Zicht op alle baden

Het hart van het nieuwe complex wordt gevormd door een ruime entreehal met een monumentale trap en horeca met zicht op alle baden en het omringende landschap. Het horeca-gedeelte bevindt zich op de eerste verdieping en is voorzien van een mooi buitenterras. Dit is ook vanaf de buitenzijde via een trap te bereiken.

Patroon in tegels

Het was de wens van de architect Slangen + Koenis om op dit dakterras te werken met een patroon met drie kleuren tegels: “De keuze voor het patroon vloeit voort vanuit het ontwerp van de vloerwerkingen die donker zijn in de kern van het gebouw en naar buiten toe steeds lichter worden.”

Perfect voor deze toepassing

Om het dakterras aan te leggen is Zoontjens ingeschakeld. We werkten hier met Dreen®Ceramica, tegels die in verschillende kleuren beschikbaar zijn en eenvoudig in onderhoud. Ideaal voor deze toepassing! De tegels worden bevestigd op het onderliggende fixplate lock systeem met demontabele hoekstukken. Met dit element worden de tegels gefixeerd en vergrendeld, maar blijft de ondergrond (indien nodig) bereikbaar. Hiermee ontstaan ook strakke naden. Ook de patiotrap werd aangelegd aangelegd door Zoontjens. Hier is gekozen voor Dreen®Nxt.

Meer weten over dit project?

Neem contact op Caroline Graf
c.graf@zoontjens.be
+32 13 674 83 9