Project


De Heikant
Tilburg

Woonzorgcentrum De Heikant is centraal gelegen in Tilburg-Noord. De nieuwbouw is voor ouderen het bruisend hart van deze wijk. Het grenst aan een stadspark en een winkelcentrum en heeft veel faciliteiten voor senioren, zoals een beleeftuin en een restaurant. Alle ruimtes zijn toegankelijk voor rollators en rolstoelen. Zo ook het gerenoveerde dakterras.

Woonzorgcentrum met dakterras

Woonzorgcentrum De Heikant, onderdeel van Zorgstichting De Wever, ligt vlakbij winkelcentrum Wagnerplein en heeft een dakterras op de eerste verdieping. Het terras is gesitueerd tussen het zorgcentrum en andere woningen in. Het kijkt rondom neer op de binnentuin tussen de panden. De Wever heeft samen met Woningbouwvereniging WonenBreburg de hele buitenruimte op de eerste verdieping laten renoveren. Zoontjens nam de verharding van rond de 2500 m2 voor zijn rekening.

Van houtcomposiet naar keramiek

Vóór de renovatie was de buitenruimte van de eerste verdieping voorzien van houtcomposiet. In overleg met het zorgcentrum is nu gekozen voor een mooie keramiek daktegel. In verband met de veiligheid en stabiliteit van het dakterras is gekozen voor het Dreen@Ceramica systeem. Dit is relevant, omdat senioren met rollators zich over het terras bewegen. De keramische daktegels in combinatie met het onderliggende fixplatelock systeem zorgen voor een stabiel en strak loopoppervlak.

Keramiek met fixplatelock systeem

Het terras is in halfsteensverband aangelegd met Dreen@Ceramica daktegels in houtlook met afmeting 90×45 cm. Het fixplatelock systeem speciaal voor de lichtgewicht keramische daktegels, geeft zo’n 15 centimeter ruimte onder het terras. Dit kan mooi gebruikt worden voor het wegwerken van eventuele kabels. Bovendien zorgt de ruimte onder het systeem voor een goede afwatering. Bekijk in de video hoe dit systeem aangelegd wordt:

Het terras bevalt uitstekend! De tegels hebben een beetje reliëf, dat is prettig lopen. Het ziet er netjes uit en er staat nooit water op het terras. Ik heb in meerdere projecten met Zoontjens samengewerkt en ben altijd tevreden.”

Harrie Hijstek
Projectleider, zorgstichting De Wever

Meer informatie over dit project?

Neem contact op Gaston van der Heijden
g.vanderheijden@zoontjens.nl
+31 6 51 23 97 03