Project


Commerce 46
Brussel

Gloednieuw, duurzaam en voorzien van groen. Dat zijn de kenmerken van het kantorencomplex Commerce 46 in de Europese Wijk in Brussel. Het gebouw is trapsgewijs opgebouwd, waardoor er ruimte is voor twee grote, mooie dakterrassen.

Trapsgewijs gebouw

Het gerenommeerde architectenbureau Jaspers-Eyers maakte het BREEAM-Outstanding ontwerp voor dit nieuwe kantoorgebouw van vastgoedspecialist Immobel. Ze werkten hiervoor samen met Office Architecten en Algemene Bouw Maes nv. Een mooie uitdaging in het hart van de Europese wijk in Brussel. Het gebouw is trapsgewijs opgebouwd, zodat het goed past in de stedelijke omgeving en er plek is voor buitenruimtes.

Dak vrij van installaties

Het gebouw telt 13 verdiepingen, waarvan 12 bovengronds. Onder de grond bevindt zich de parking en alle technische installaties. Voor dit laatste is bewust gekozen, zodat alle daken volledig ingericht kunnen worden met waterrecuperatiesystemen, zonnepanelen en met groen. Er zijn diverse groene oases gecreëerd, waar mensen tot rust kunnen komen in hun pauzes. Op het gelijkvloers bevindt zich een privétuin. De trapsgewijze vorm van het gebouw zorgt er voor dat er plek is voor twee grote dakterrassen op de zesde en achtste verdieping van in totaal 620m².

Ronde vormen

Voor de verharding van de dakterrassen is Zoontjens ingeschakeld. Er is gekozen voor het Dreen®Elegance daktegelsysteem met tegels in de mooie lichte kleur Perla. Op beide dakterrassen zijn rondingen opengelaten voor boom- en plantenbakken. Hiervoor moesten wij de Dreen®Elegance tegels ‘rond’ zagen. Het resultaat mag er zijn en het uitzicht vanaf de dakterrassen over de stad is echt fantastisch.

Meer weten over dit project?

Neem contact op Caroline Graf
c.graf@zoontjens.be
+32 13 674 83 9