Project

Zorgcampus
Sint-Pietersmolenwijk,
Brugge

In mei 2023 opende de indrukwekkende zorgcampus Sint-Pietersmolenwijk haar deuren in Brugge. Deze hypermoderne faciliteit omvat een woonzorgcentrum, een dagverzorgingscentrum en een kinderdagverblijf. Buitenruimtes zijn een belangrijk onderdeel van het gebouw.

Uitgestrekte buitenruimtes

Het ontwerp integreert naadloos natuurlijke elementen, overvloedig daglicht en groene ruimtes, met een centrale focus op het creëren van een omgeving van rust, geborgenheid en huiselijkheid. Het complex is opgedeeld in vijf delen, elk met uitgestrekte buitenruimtes.

Budgetoptimalisatie

Zoontjens was al in de ontwerpfase, in nauwe samenwerking met architectenbureau Gino Debruyne, betrokken bij dit project. Dit helpt om budgetoptimalisatie te realiseren; we bekeken samen de specifieke behoeften van de verschillende zones en de wensen van de architect en de bouwheer in relatie tot de mogelijkheden binnen het gamma van Zoontjens.

Demontabel systeem

Daarbij is uiteindelijk gekozen voor het Dreen®Nxt systeem in de kleur Light Grey. Het Dreen®Nxt systeem heeft als voordeel dat de tegels altijd stevig op hun plaats blijven en niet verschuiven, maar toch demontabel zijn. Zo is de ondergrond te allen tijde toegankelijk en dat is ideaal voor toekomstige aanpassingen of het doorvoeren van installatiedraden en dergelijke. Bovendien past het demontabele systeem uitstekend binnen circulaire bouwprincipes.

Hoogwaardige zorgomgeving

Al met al is de zorgcampus Sint-Pietersmolenwijk een inspirerend voorbeeld van hoe innovatief ontwerp, zorg voor de gemeenschap en duurzaamheid samenkomen om een hoogwaardige zorgomgeving te creëren. In onderstaande video vertelt projectleider Hermen Kanters over de uitvoering van het project.

Meer weten
over dit project?

Neem contact op Caroline Graf
c.graf@zoontjens.be
+32 13 674 83 9