Project

Cité
Administrative
Luik

Het Cité Administrative in Luik is een geheel van kantoren om de verschillende gemeentelijke en openbare diensten van de stad te huisvesten. Het gebouw uit 1967 heeft een complete renovatie ondergaan. Dakterrassen zijn nu onderdeel van het nieuwe pand, met bovenop een fantastisch panoramisch dakterras.

Duurzaam landmark

Het Luikse landmark van 67 meter hoog, met 18 verdiepingen, is compleet gestript en gerenoveerd om volledig CO2 neutraal te worden. De renovatie is tot stand gekomen met steun van de Europese Unie en Wallonië en is nu een voorbeeldgebouw dat toonaangevend is op zowel technologisch gebied als voor duurzame energie-uitdagingen.

Nieuwe dakterrassen

Aan de zuidkant van de toren is een nieuw volume van 4 verdiepingen gebouwd, waardoor er vrije ruimte rondom het gebouw ontstond. Door dit stukje nieuwbouw, is er ook ruimte ontstaan voor een dakterras op zowel de derde als vierde verdieping. Deze dienen als ruimtes om te vergaderen of om tijdens de lunch te genieten van de buitenlucht. Maar de echte eycatcher ligt op de 18e verdieping: een dakterras van 425 vierkante meter om te genieten van de stad van boven. Elke eerste zondag van de maand is dit terras geopend voor publiek.

Met recht HIGHER GROUNDS

Voor de aanleg van alle dakterras zijn de systemen van Zoontjens gebruikt. Op de 3e en 4e verdieping, in totaal 235 m2, werkten we met Dreen®Magna in het formaat 60x60x4,4 en kleur Light Grey. Voor de 18e verdieping was, vanwege de hoogte, een grotere zwaardere tegel nodig. Hier pasten we Dreen®Robusto 120x60x8 toe in de kleur Black. Het resultaat is een schitterende plek op HIGHER GROUNDS.

Meer weten
over dit project?

Neem contact op Caroline Graf
c.graf@zoontjens.be
+32 13 674 83 9