Project

Hotel
Van der Valk
Wassenaar

Het Van der Valk Hotel Den Haag-Wassenaar, ook bekend als De Bijhorst, is flink uitgebreid, gerenoveerd en verduurzaamd. Nieuwe dakterrassen zijn ook onderdeel van de verbouwing.

Verbouw, renovatie en nieuwbouw

Het bouwproject van Van der Valk bestaat uit drie onderdelen: de verbouwing van het bestaande hoofdgebouw, de renovatie van het bestaande kamerblok en de bouw van een nieuw gedeelte met een parkeerkelder en 134 kamers. Zo wordt de capaciteit van het hotel flink uitgebreid. Duurzaamheid speelt een grote rol bij de verbouwing en uitbreiding. De nieuwbouw voldoet straks aan de eisen voor het BREEAM Outstanding certificaat, terwijl de bestaande delen volgens de BREEAM In-Use methodiek het predicaat Excellent krijgen.

Dakterrassen met patroon

Op drie plekken zijn de dakterrassen vernieuwd of nieuw aangelegd. Voor de aanleg ervan is gekozen voor Dreen®Ceramica in de kleur Regent Silver en het formaat 90×45. Bijzonder is het patroon op twee van de terrassen. Door twee tegels boven elkaar en horizontaal te leggen en dan weer één tegel verticaal, ontstaat een leuk effect.

Vast en toch demontabel

Om dakterrassen met Dreen®Ceramica aan te leggen werken we met de fixplate lock. Dit element heeft demontabele hoekstukken, waarop de tegels worden bevestigd. Zo liggen de tegels vast, maar kunnen toch losgehaald worden als het nodig is. In dit geval werkten we met fixplate locks met 2, 3 en 4 vakken, om het gewenste patroon te leggen.

Mooi eindresultaat

De totale verbouwing van het Van der Valk hotel is bijna helemaal klaar. Nu is het wachten op het mooie weer, zodat er volop genoten kan worden van de terrassen. Alex Luiten, general manager, vertelt: “Ik ben erg blij met de uitstraling van de tegel in combinatie met het patroon. Omdat het om een flink oppervlak gaat, vonden we het belangrijk om een patroon toe te passen om de lijnen te breken. Ik kijk er naar uit om onze gasten vanaf het voorjaar op ons zonnige terras te verwelkomen.”

Meer weten
over dit project?

Neem contact op Gaston van der Heijden
g.vanderheijden@zoontjens.nl
+31 6 51 23 97 03

Gerelateerde projecten