Musiskwartier, Arnhem

In de binnenstad van Arnhem is een winkelgebied herontwikkeld tot een historische en multifunctionele aanwinst. Tijdens het Amerikaanse Congres voor Nieuw Urbanisme in 2006 is het project zelfs onderscheiden met de prestigieuze 'Award of Excellence'.

Het complex bestaat uit een drielaags winkelgedeelte met daarboven appartementen. Om het geheel een speelse en gevarieerde uitstraling te geven is er met meerdere architecten gewerkt die ieder een eigen blok of eiland hebben ontworpen. Deelnemende architecten waren onder andere Robert Stern Architects, Rappange & Partners en KOW Stedenbouw & Architectuur.

Om het 'megablokeffect’ tegen te gaan is gewerkt met technieken als verticale parcelering. Ook hebben de verschillende appartementen binnen de blokken zelf een volstrekt eigen uitstraling waardoor er een wisselend gevelbeeld is ontstaan. Op verzoek van een van de architecten zijn de daken uitgerust met een speciaal ontwikkelde deklaag van granulaat. Het voordeel van de speciaal ontwikkelde deklaag van granulaat geeft aan dat Zoontjens in staat is maatwerk en/of speciale wensen van architecten te realiseren.

Bezoekers kunnen behalve winkelen ook genieten van de rust in de speciaal aangelegde binnentuinen. Het is volgends de wethouder van Arnhem 'een gebied geworden waar de consument zich thuis voelt.’


Projectfotografie


Projectlocatie


Terug naar het projectenoverzicht