Maasplein, Nijmegen

Voor een vier verdiepingen tellend complex aan het Maasplein te Nijmegen, koos woningcorporatie Portaal voor Zoontjens en haar ophoogsysteem.

Financiele en technische voordelen
Remco Roozenboom van Portaal licht de keuze voor Zoontjens toe: "De redenen hiervoor liggen zowel op financieel als technisch gebied. Het systeem van Zoontjens is per vierkante meter voordeliger. Bij grote oppervlaktes, zoals bij ons, telt dat verschil snel door. Technisch gezien is met name het gewicht van het product doorslaggevend geweest."

Werkzaamheden snel en efficient uitgevoerd
De galerijen zijn in korte tijd opgehoogd en voldoen weer aan de wettelijke eisen voor woningen met een 55+ label. "De bewoners zijn in eerste instantie niet blij met werkzaamheden. Ze zijn vaak huiverig en bang dat ze er wekenlang last van zullen hebben. Gelukkig valt ze dat altijd mee en zien ze de voordelen van het eindresultaat."

"Van de huurders hoor ik niets anders dan positieve verhalen" 

Er is gewerkt met Dreen®Combiplus in de kleur Dark Carst. Tevens zijn de leuningen verhoogd. Bij de optrede van en naar de brandtrappen is een opvallende gele strip geplaatst, om te voorkomen dat de bewoners daar vallen. 


Projectfotografie


Projectlocatie


Terug naar het projectenoverzicht