Jan Prins en Willibrordschool, Rotterdam

De plannen voor de nieuwe markthal in het centrum van Rotterdam maakten een verhuizing van de katholieke Willibrordschool en de openbare Montessori Jan Prins noodzakelijk. Hun school stond in de weg bij de realisatie van deze markthal. De nieuwe huisvesting voor de scholen moest natuurlijk in dezelfde buurt worden gevonden. Omdat sloop en nieuwbouw in hartje stad een logistieke en kostbare aangelegenheid zijn, werd besloten om een bestaand gebouw, op een steenworp afstand, drastisch te verbouwen en geschikt te maken voor de basisschoolleerlingen.

Speelplein op het dak
Arconiko Architecten kreeg de opdracht om het gebouw geschikt te maken voor een brede school. Ook moest er een goede buitenruimte komen. In hartje centrum is rondom het gebouw slechts beperkte ruimte. De speelplaats zit daarom op het dak. Vanaf de buitenkant is niet direct zichtbaar dat hier een school zit. Dat hoor je vooral omdat er kinderstemmen klinken en je moet wel twee keer kijken om te ontdekken waar die vandaan komen: van het dak.

Het schoolplein op 14 meter hoogte is door Zoontjens voorzien van Drenoliet®-tegels. Op het speelplein staan veel glij- en kliminstallaties en een flink aantal plantenbakken die ook in de winter groen zijn. Rondom staat een hooghekwerk met netten.


Projectfotografie


Projectlocatie


Terug naar het projectenoverzicht