Project

Fletcher
Emmen

In Emmen is een nieuw multifunctioneel gebouw verrezen. Het complex biedt ruimte aan onder meer horeca, kantoren, winkels en een hotel met dakterras. Dit dakterras is het eerste project met Dreen®Nxt van Zoontjens.

Gouden kroonlijst

Projectontwikkelaar Peter van Dijk is opdrachtgever van het project en het ontwerp komt van Dok Architecten. Aannemer Akor bouwt het geheel. Het totale project bestaat uit het uitbreiden van de bestaande parkeerkelder, waar bovenop commerciële ruimtes zijn gerealiseerd, voor onder andere horeca en kantoren. Daar weer bovenop is een Fletcher hotel gebouwd. Opvallend aan het gebouw is de gouden kroonlijst die helemaal rondom loopt.

Wildlands thema

Het hotel beschikt over 88 kamers die zijn verspreid over drie verdiepingen. Verder zijn er een restaurant, vergaderzalen en een dakterras. Het thema van het hotel hangt nauw samen met overbuurman Wildlands Adventure Zoo. Het hotel is ondergedompeld in Afrikaanse sferen wat betreft de aankleding. En zo is ook het dakterras. De kleur van de tegels in combinatie met de aankleding met een pergola, meubilair en beplanting zorgt er voor dat je je helemaal in tropische sferen waant.

Dreen®Nxt in drie kleuren

Dit dakterras had de primeur met Dreen®Nxt. Dreen®Nxt is de opvolger van onze welbekende Dreentegel®. Met een nieuw systeem en een verbeterd uiterlijk nog meer klaar voor de toekomst. In opdracht van Rudde Dakbedekking werkten we op dit project werken in schuine vlakken met drie kleuren, passend bij de Wildlands uitstraling: ginger, nordic brown en grijs. Bijzonder is dat we de grijze tegel verdiept hebben gelegd. Hier bovenop is kunstgras gelegd, zodat dat precies aansluit en toch een stabiele ondergrond heeft.

Meer weten
over dit project?

Neem contact op Gaston van der Heijden
g.vanderheijden@zoontjens.nl
+31 6 51 23 97 03