Project

The City
Garden
Amstelveen

In het centrum van Amstelveen is het multifunctionele gebouw The City Garden nieuw gebouwd. Aannemer Lokhorst bouwde hier een combinatie van luxe appartementen, een viersterren hotel, winkels, maatschappelijke voorzieningen en een ondergrondse parkeergarage.

Mulderblauw Architecten en BAG architecten tekenden een optrappend volume voor dit gebouw. Zo ontstond er een uitnodigend, multifunctioneel gebouw dat door de verschillen in hoogte in evenwicht is met de buur-gebouwen. Door de vorm leent het zich ook voor een gevarieerd woningaanbod. Licht, zicht en ruimte zijn als uitgangspunten zijn genomen.

Het dak wordt binnen dit project goed benut. Alle appartementen hebben een balkon of dakterras. Het hart van het gebouw wordt gesierd door de binnentuin. Deze tuin is alleen toegankelijk voor bewoners en is gelegen op de eerste verdieping op het dak van de ondergelegen winkels. Verder worden de zichtdaken en bovenste daken groen.

Voor de diverse dakterrassen kozen de architecten voor een tegel van natuursteen. Zoontjens werkte hier gefaseerd om deze dakterrassen vorm te geven. Door het werk op de verdiepingen 2 tot en met 12 met allemaal andere vierkante meters bracht dit logistiek een mooie uitdaging met zich mee.

Vele mogelijkheden op het dak

Lees hier alles over de eigenschappen en toepassingen van onze tegels.

Bekijk ons assortiment

Meer weten
over dit project?

Neem contact op Gaston van der Heijden
g.vanderheijden@zoontjens.nl
+31 6 51 23 97 03