Project


Allseas
Delft

Enkele maanden geleden is in Delft het kantoor opgeleverd van Allseas, een grote speler in de offshore energiemarkt. Het kantoor ligt vlak langs de A13 in Delft. Een zichtbaar pand dus! Met een nieuw dakterras heeft Allseas nu zelf ook zicht over de stad.

Dakterras als verbindende factor

De afgelopen twee jaren heeft Heembouw Architecten het kantoor in fases gerenoveerd. Het bestond uit drie losse gebouwen met een totale omvang van 15.000 m2 en was toe aan een duurzame en kwalitatieve upgrade. Eén van de doelen was het aan elkaar verbinden van de drie gebouwen. Dit is vormgegeven door o.a. nieuwe trappenhuizen en een gezamenlijke entree. Ook kwam er een dakterras wat de verschillende gebouwen met elkaar verbindt.

Het dak en de stad

Het dakterras is een waardevolle toevoeging aan het pand. Voorheen had Allseas een balkon bij het horecagedeelte, maar geen grote buitenruimte voor alle collega’s. Het nieuwe dakterras verbindt het restaurant met de bar en biedt een weids uitzicht over enerzijds de A13 en anderzijds de stad Delft.

Het dakterras zorgt dus niet alleen voor verbinding tussen de gebouwen en de collega’s, maar ook voor verbinding met de directe omgeving. Met de zomer in het verschiet wordt er druk nagedacht over meubilair en verdere aankleding van het terras.

Dreen®Nxt dakbestrating

In opdracht van Hollanddak leverde Zoontjens de Dreen®Nxt tegels voor het dakterras van Allseas. Dreen®Nxt is een beproefd dakbestratingssysteem voor alle platte daken. Door het onderliggende lockplate systeem ontstaat er een strak lijnenspel. Het systeem zorgt bovendien voor een stabiele ondergrond en een veilig loopoppervlak. Zo kan ieder dak getransformeerd worden tot een ruimte om te recreëren, sporten of – in dit geval – lunchen.

Hoe het systeem wordt aanlegt? In deze instructievideo leggen we het je uit!

Mogelijkheden bespreken voor een nieuw dakterras?

Neem contact op Gaston van der Heijden
g.vanderheijden@zoontjens.nl
+31 6 51 23 97 03