Project

Sportoase
Groot Schijn
Deurne

Zwemmen, schoonspringen en duiktraining doen. Of leren schaatsen, ijshockey kijken en pirouetjes draaien op kunstschaatsen. Een unieke combinatie van sporten, die samenkomen in het nieuwe compacte sportgebouw Sportoase Groot Schijn in Deurne. Compact betekent gestapeld en daarmee ontbreekt een buitenruimte op het dak niet!

Water en ijs

Groep van Roey ontwikkelde, bouwde en exploiteert het gebouw. Het slimme ontwerp van dit multifunctionele sportcomplex kwam van ZJA Architecten in samenwerking met OMAR. Op een compacte manier zijn de werelden van water en ijs met elkaar verweven. Het hele gebouw is bedacht rondom een kern met verdiepingen waarin telkens functies zitten die het zwembad en de ijsbaan delen of met elkaar in contact stellen.

Doorkijkjes

Zo worden de kleedkamers en kantines gedeeld. En zit er op de tweede verdieping een buitenterras met twee buitenbaden, omgeven door een ligweide. De kantine heeft ook een buitenterras en vandaaruit heb je weer zicht op de baden, maar ook op de ijsbaan.

Tropische sferen

De terrassen, gelegen op het dak, zijn aangelegd met Dreentegels op DNS®. Gezien de precieze aansluiting op de baden en de entrees, was DNS® hier een perfecte uitkomst. Zo kon exact de gewenste hoogte bereikt worden om het een veilig en begaanbaar recreatiegebied te maken. Met gezellige aankleding is dit een heerlijke plek geworden om af te koelen in de tropische zomers.

Meer weten
over dit project?

Neem contact op

Gerelateerde projecten