Project

OurDomain
Blaak
Rotterdam

De nieuwste woontoren aan de Wijnhaven in Rotterdam is OurDomain. Een markant, opvallend en superhoog gebouw, met in de plint horeca en bovenop een gigantisch dakterras. Dat betekent maar liefst 700 vierkante meter ultiem genieten op hoogte.

Kleine kavel

Met OurDomain Rotterdam Blaak is op slechts 906 m2 maar liefst 30.000 m2 aan woonoppervlakte gerealiseerd. De woontoren, ontworpen door Tangram Architekten, telt 612 gemeubileerde studio’s en appartementen. Stebru bouwde het geheel en Greystar verhuurt de woningen.

Aantrekkelijke hoogstedelijke woonbeleving

In dit woonconcept staat elkaar ontmoeten centraal. Zoals Greystar zegt: “Het is een aantrekkelijke hoogstedelijke woonbeleving voor een periode van 5–7 jaar in je jonge leven. Je kunt hier prima toe met minder vierkante meters vanwege de grote hoeveelheid gedeelde ruimtes (bron: PropertyNL).” Met gemeenschappelijke lounges, koffiebars, fitness en services is het hier helemaal op ingericht. En het dak is daar onderdeel van. Relaxen, borrelen of gewoonweg genieten met het fantastische uitzicht op Rotterdam!

Zoontjens' expertise en ervaring

In het oorspronkelijke ontwerp was voor het dakterras hout opgenomen. Met name door het gewicht bleek dit niet mogelijk. Greystar, Stebru en Oranjedak schakelden de expertise en ervaring van Zoontjens in voor de aanleg van dit dakterras. Ook omdat het geen regulier, rechttoe rechtaan dak was. Projectleider Henk van Beurden was veel aanwezig op het project: “Het dak bestaat uit een laag en een hoog gedeelte. Op het lage gedeelte lieten we uitsparingen vrij, waarin later op maat gemaakte banken zijn geplaatst. Op het hoge gedeelte werkten we óver de ontluchtingsbuizen.” Een uitdagende opdracht.

Fantastisch eindresultaat

“We werkten hier met Dreen®Ceramica, deze tegel is licht van gewicht en toch sterk. Om over de ontluchtingsbuizen heen te werken moeten we fors ophogen, maar gezien het gewicht van deze tegel kunnen we dit met DNS® mogelijk maken. En door te kiezen voor het formaat 90×45 komen we bijna overal precies uit. Ook de trappen, die de verbinding zijn tussen het hoge en het lage gedeelte, zijn voorzien van Dreen®Ceramica. Het maatwerk had nogal wat voeten in aarde, maar het eindresultaat is werkelijk fantastisch!”

Een ware skylounge

Met comfortabele stoelen, picknicktafels, loungebanken en mooie beplanting is het een ware skylounge geworden, met prachtig uitzicht over de stad.

Play video

Dak van het Jaar 2022

Het dakterras van OurDomain Blaak Rotterdam is genomineerd voor Dak van het Jaar 2022!

Lees alles over deze nominatie

Meer weten
over dit project?

Neem contact op Hans Mutsaers
h.mutsaers@zoontjens.nl
+31 6 51 29 72 42

Gerelateerde projecten