Project

Thermen
Berendonck
Wijchen

Sauna’s winnen in ons land nog steeds aan populariteit. Familiebedrijf Quality Wellnessresorts, al eigenaar van Thermen Bussloo en Thermen Soesterberg, speelde hierop in door in Wijchen een nieuwe sauna te laten bouwen.

Meerdere terrassen
In mei 2019 opende Thermen Berendonck haar deuren. Het bevat onder andere 16 sauna’s, 3 stoombaden, rustruimten, meerdere zwembaden en restaurants. Ook is het fijn relaxen in de tuinen of op één van de terrassen. En dit alles in een betoverende duizend-en-een nacht sfeer. Wij zijn er trots op dat, mede dankzij de Dreen®Elegance tegels op de terrassen, deze sauna de moeite van het bezoeken waard is!

Meest duurzame wellnesscentrum van Europa
Bij de bouw van een saunacomplex van deze omvang (2 voetbalvelden!) komt heel wat kijken. Zeker ook omdat de eigenaren duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Dat komt onder andere terug in de duurzame materialen, het hergebruiken van de vrijkomende warmte en alle gebruikte installaties zoals 1.500 zonnepanelen. Daarnaast is het gehele complex is nagenoeg gasloos. Dit alles maakt Thermen Berendonck het meest duurzame wellnesscentrum van Europa.

Op zowel de begane grond als op de 1e verdieping zijn meerdere terrassen aangelegd met een totale oppervlakte van 639m². Hiervoor gebruikten we de Dreen®Elegance tegels in de kleur cosy grey, wat perfect paste bij het geheel.

Meer weten
over dit project?

Neem contact op Hans Mutsaers
h.mutsaers@zoontjens.nl
+31 6 51 29 72 42