Toepassing

Sport & recreatie

Het ontwerp voor een sport- of recreatiecomplex is een specifieke discipline. De uitdaging zit hem vooral in het combineren van meerdere uiteenlopende functies in één gebouw. Het optimaal benutten van de ruimte is belangrijk. Ook het dak!

Multifunctioneel

Er zijn uiteenlopende doelgroepen die van de bezoeker, maar ook die van de gebruiker. Bij het voetbal, de hockey, de golfsport en dergelijke. In één gebouw moeten de diverse ruimtes zoals de kleed- en doucheruimtes, vergaderzalen en een bar of kantine gecombineerd worden. Om direct in contact te zijn en te blijven met de sport, is ook de tribune vaak onderdeel van het complex, waarbij de landschappelijke inpassing een grote rol speelt.

Uitzicht

Een oplossing die veelal wordt toegepast is een gebouw op een sokkel in de vorm van een afgeknotte piramide, al dan niet deels ondergronds. In de sokkel bevinden zich dan gebruiksruimtes en het schuine gedeelte aan de buitenkant wordt als tribune ingericht. Het dak van deze piramide is het terras voor het hoger gelegen gebouw. Ook dakterrassen op bovenverdiepingen passen goed bij sportaccommodaties. Van daaruit heeft men ruim zicht over de sportvelden.

Sportdaken

Ook op andere gebouwen kunnen sportdaken onderdeel zijn van het gebouw. Denk aan omheinde velden op hoogte voor basketbal, tennis of voetbal. Hierbij is het van belang dat het veld stabiel, strak en stevig is. Valpartijen of blessures door een oneffen dakvloer zijn ongewenst.

Brede ervaring

Zoontjens heeft ervaring met de inrichting van sportdaken of dakterrassen bij sport- en recreatiecomplexen. We bieden een breed assortiment producten, van keramiek tot grootformaattegels, passend bij de belasting van het dak en de uitstraling van het gebouw. Diverse sportaccommodaties maakten al gebruik van onze capaciteit en mogelijkheden om deze projecten te realiseren.

Gerelateerde projecten

Weten wat wij voor je kunnen betekenen?

Wij hebben totaaloplossingen om sportdaken te maken.
Informeer naar de mogelijkheden.

Neem contact met ons op

Meer weten
over sportdaken?

Neem contact op Hans Mutsaers
h.mutsaers@zoontjens.nl
+31 6 51 29 72 42