Hyperion Lyceum, Amsterdam

Het Hyperion Lyceum is gevestigd op een toplocatie in Amsterdam-Overhoeks (naast de B'mine toren). Deze nieuwbouw speelt optimaal in op de unieke en onderscheidende manier van lesgeven voor dit VWO+ met gymnasium en atheneum. Het ontwerp komt van Ector Hoogstad Architecten die samen met leerlingen en docenten gekomen zijn tot een innovatief gebouw, dat blijvend prikkelt, stimuleert, inspireert en uitdaagt.

Gestapelde verdiepingen
Het gebouw bestaat uit gestapelde verdiepingen, die allemaal verschillen van vorm. Door deze stapeling ontstaan er op elk niveau, zowel binnen als buiten, terrassen. De fietsen worden in de ondergrondse fietskelder geparkeerd en de school krijgt twee entrees. In totaal biedt de school ruimte voor 800 leerlingen.

Terrassen op alle verdiepingen
De terrassen die buiten liggen zijn aangelegd met Dreentegels® op DNS®. Op elke verdieping is het terras anders van vorm en grootte. Op de vierde verdieping is het grootste dakterras met bijna 250 vierkante meter. De buitenruimtes zijn een aanwinst voor het gebouw voor in de pauzes of tussenuren.


Projectfotografie


Projectlocatie


Terug naar het projectenoverzicht