Project

Toren B'mine
Overhoeks
Amsterdam

In de nieuwe stadswijk Overhoeks aan de IJ-oever in Amsterdam is het complex B’mine verrezen: een 75 meter hoge energiezuinige woontoren met 147 appartementen. Het gebouw, ontworpen door Paul de Ruiter Architects en gerealiseerd door BAM Wonen, heeft een multifunctionele invulling met drie woontypen, inpandige parkeerruimte, een fietsenberging en commerciële ruimtes.

Luxe dakterrassen

Op de bovenste verdieping van de woontoren bevinden zich vier ruime penthouses met allemaal een luxe dakterras. In verband met de hoogte van de toren en de windbelasting die daarbij hoort, zocht de architect naar een dakterrassysteem die deze belasting aan kan én een luxe uitstraling heeft.

Keramiek en beton

Zoontjens kon met het exclusieve Dreen®Ceramica Solid de oplossing bieden. Deze combinatie van keramiek met beton is speciaal geschikt voor zwaarder belaste daken. De terrassen zijn vooraf ingemeten, zodat precies het juiste aantal tegels en de exacte zaagstukken kant-en-klaar naar boven gehesen konden worden. Het resultaat mag er zijn en wat een adembenemend uitzicht vanaf deze hoogte!

Meer weten
over dit project?

Neem contact op Hans Mutsaers
h.mutsaers@zoontjens.nl
+31 6 51 29 72 42