Project

Appartementen­complex
Stokhorst
Enschede

Net als in veel steden in Nederland wordt er in Enschede flink gebouwd. Eén van de hotspots is het winkelgebied Stokhorst, waar boven de nieuwe winkelpanden een carré van tientallen luxe appartementen is gebouwd. Deze woningen hebben een eigen parkeervoorziening onder het gebouw, daarnaast delen ze ook een gezamenlijke binnentuin die is aangelegd op het dak van de winkels eronder. LooHorst Landscaping en Zoontjens realiseerden in samenwerking dit mooie leefdak.

Uitstraling
Bij het ontwerp van het gebouw moet al rekening worden gehouden met de toekomstige daktuin. De planten moeten zorgvuldig worden gekozen en gecombineerd. Daarnaast is de bestrating een belangrijk onderdeel. Dat is immers het gedeelte waarde de bewoners kunnen lopen en recreëren. Reinald van Ommeren van LooHorst Landscaping vertelt: “De bestrating voor een daktuin moet voldoen aan belangrijke voorwaarden. Het gewicht mag bijvoorbeeld niet te groot zijn. Daarnaast moet er een goed doordacht plaatsingssysteem onder liggen zodat de afwatering in orde is en er een goede aansluiting is met de muren en het tuingedeelte.” Een andere belangrijke voorwaarde is de uitstraling. “Je maakt niet een prachtige tuin om daar vervolgens een rommelig stoepje omheen te leggen”, vindt van Ommeren. “De tegels moeten bijdragen aan de uitstraling van de hele tuin. Iets waar de bewoners trots op kunnen zijn en waar ze graag willen verblijven.”

Superstrak
Voor LooHorst Landscaping viel de keuze daarom al gauw op Dreentegels® met het DNS® systeem van Zoontjens. “Dat geeft een superstrak eindresultaat. Alle oneffenheden van het dak zijn weggewerkt en de lijnen tussen de tegels zijn kaarsrecht.” Omdat de tegels verhoogd worden aangebracht is ook de afwatering volgens van Ommeren geen enkel probleem. “Regenwater sijpelt probleemloos tussen de kieren, plassenvorming is met dit systeem onmogelijk.”

Meer weten over dit project?

Reinald van Ommeren van LooHorst Landscaping legt
uit waarom zij in zee gingen met ons.

Lees de blog en bekijk de video

Meer weten
over dit project?

Neem contact op