Project

Hyperion
Lyceum
Amsterdam

Het Hyperion Lyceum is gevestigd op een toplocatie in Amsterdam-Overhoeks (naast de B’mine toren). Deze nieuwbouw speelt optimaal in op de unieke en onderscheidende manier van lesgeven voor dit VWO+ met gymnasium en atheneum. 

Wat ook uniek was: leerlingen en docenten mochten met de architect meedenken over het ontwerp. Ector Hoogstad Architecten maakte er een fantastisch innovatief gebouw van. Het resultaat: een school die blijvend prikkelt, stimuleert, inspireert en uitdaagt. Het gebouw bestaat uit gestapelde verdiepingen, die allemaal verschillen van vorm. Door deze stapeling ontstaan er op elk niveau, zowel binnen als buiten, terrassen. De fietsen worden in de ondergrondse fietskelder geparkeerd en de school krijgt twee entrees. In totaal biedt de school ruimte voor 800 leerlingen.

Gestapelde verdiepingen

De terrassen die buiten liggen zijn aangelegd met Dreentegels® op DNS®. Op elke verdieping is het terras anders van vorm en grootte. Op de vierde verdieping is het grootste dakterras met bijna 250 vierkante meter. De buitenruimtes zijn een aanwinst voor het gebouw voor in de pauzes of tussenuren.

Waarom Dreentegel®?

8 redenen om het Dreentegel® systeem te gebruiken.

Bekijk de infographic

Meer weten
over dit project?

Neem contact op Hans Mutsaers
h.mutsaers@zoontjens.nl
+31 6 51 29 72 42