Project

Sixty 5
Eindhoven

Modern, licht, luxe, met een relatie naar het verleden. Dat kenmerkt de 105 huurappartementen in de opvallend getrapte, nieuwe woontoren Sixty 5 in Eindhoven.

Industrieel verleden

De nieuwe woontoren Sixty5 valt onder de herontwikkeling van het voormalige Philips-terrein Strijp S. Diederendirrix ontwierp het gebouw en maakte de relatie met het industriële verleden door prefabbeton gevelelementen, glasvlakken en ranke kozijnen.

Getrapt ontwerp

De keuze voor het getrapte ontwerp van de toren ontstond omdat het gebouw gepland was naast een monumentaal restant: een oude schoorsteen. De ligging op de zon maakte de toren uitermate geschikt voor de aanleg van terrassen. Door deze getrapt te ontwerpen kregen de bewoners niet alleen de beschikking over een fijne buitenruimte, maar kwam het gebouw door de terugwijkende terrassen ook minder kort op de bestaande schoorsteen te staan. Zo wordt met de terrasvorm buitenruimte voor de bewoners gecreëerd én tegelijkertijd ruimte aan de monumentale schoorsteen gegeven.

Terrassen met plantenbakken

Vanaf de 7e verdieping lopen de dakterrassen trapsgewijs omhoog. Variërend in grootte van iets meer dan 8 vierkante meter tot bijna 30 vierkante meter. De terrassen op dezelfde verdieping worden van elkaar gescheiden door plantenbakken. Voor de aanleg van de terrassen is er door de architect gekozen voor Dreen®Ceramica in de kleur Brave Gypsum, passend bij het gebouw.

Meer weten
over dit project?

Neem contact op Gaston van der Heijden
g.vanderheijden@zoontjens.nl
+31 6 51 23 97 03