Project

Prinsessenflats
Rotterdam

De woningen van de Prinsessenflats in Rotterdam zijn compleet gerenoveerd. De meeste aandacht ging tijdens de verbouwing uit naar de galerijen en balkons: die zijn verbreed! De buitenruimte is hiermee enorm uitgebreid.

Omvangrijke verbouwing

De flatgebouwen in de wijk Prinsenland te Rotterdam zijn van woningcorporatie Woonstad. Het totale verbouwingsproject was groot en omvangrijk: verdeeld over de drie flatgebouwen zijn er 495 woningen opgeknapt en zes nieuwe woningen gerealiseerd voor minder validen. Het bouwteam bestond uit Woonstad, A3 Architecten, IMD en Cauberg Huygen en Smits Vastgoedzorg.

Nieuwe uitstraling

Zowel binnen als buiten gebeurde er veel. Van buiten hebben de flats een geheel nieuwe uitstraling gekregen. Bijzonder is de verbreding van de balkons met 1,5 meter. Dat werd gedaan door een prefab betonconstructie toe te voegen aan de gevel. Het nieuwe prefabbalkon ligt deels op het oude balkon en daardoor ligt het hoger. Om het hoogteverschil te overbruggen heeft Smits Vastgoedzorg Zoontjens ingeschakeld.

Enorme uitbreiding van de buitenruimte

Met ons ophoogsysteem voor galerijen en balkons konden we hiervoor de oplossing bieden en de gehele buitenruimte gelijkvloers maken. Op de balkons waar de bewoners voorheen met passen en meten twee stoelen kwijt konden, blijkt nu ineens ruimte voor een tafel met vier stoelen eromheen. Dat is toch geweldig? Deze unieke uitbreiding is ook voor galerijen van toepassing.

Meer weten
over dit project?

Neem contact op Gaston van der Heijden
g.vanderheijden@zoontjens.nl
+31 6 51 23 97 03