Project

Galerijflats
Leyenburg
Den Haag

In Leyenburg, een rustige woonwijk van Den Haag, is een blok van 8 galerijflats helemaal verduurzaamd en gemoderniseerd. Onderdeel van de renovatie was het vernieuwen van de ophoogvloer.

Van het gas af

Giesbers Rotterdam, hoofdaannemer in het bouwteam, voerde dit grootschalige onderhoudsproject in opdracht van Vestia uit. Ewout van Oordt vertelt erover: “Om in 2050 van het gas af te zijn, moeten veel woningen aangepakt worden. Zo ook deze flats. Vestia wilde deze woningen aansluiten op het warmtenet. Als je dat wilt doen, dan ben je genoodzaakt om alles beter te isoleren. Daarom is besloten om dan ook meteen de boel van binnen en buiten op te knappen. Omdat het ophoogsysteem op de galerijen aan vernieuwing toe was, hebben we dat ook meegenomen in het plan.”

Een veilig gevoel

Het bestaande ophoogsysteem was compleet versleten en zorgde voor een onveilige situatie; mensen struikelden en vonden het verschrikkelijk. Bovendien was het gedateerd. Ewout: “Voor de nieuwe ophoging wist ik meteen dat wij het Zoontjens-systeem nodig hadden. Vanuit ervaring van eerdere werken kende ik dit als betrouwbaar systeem. Als wij de bewoners een veilig gevoel willen geven, moeten we dit hebben.”

Trots op de flat

Ron Zeilstra, uitvoerder bij Giesbers, vertelt over de uitvoering: “Elke dag een galerij gereed. Dat was het plan. Deze werkzaamheden namen we mee in de bouwstroom. Dat betekent dat je de dingen goed moet regelen, om alles op rolletjes te laten verlopen. En dat is gelukt!” Na een kleine anderhalf jaar waren alle werkzaamheden klaar. Dit werd gevierd met een eindfeest. Ron: “Ik heb de bewoners gesproken op de opleverdag. Die zijn erg blij met hun nieuwe galerijen en vinden het prachtig.”

Vanuit ervaring van eerdere werken kende ik dit als betrouwbaar systeem

Ewout van Oordt
projectleider Giesbers Rotterdam

Case study

Ewout van Oordt en Ron Zeilstra van Giesbers Rotterdam vertellen uitgebreid over deze grootschalige renovatie en de keuze voor Zoontjens

Download case study

Meer weten
over dit project?

Neem contact op Gaston van der Heijden
g.vanderheijden@zoontjens.nl
+31 6 51 23 97 03

Gerelateerde projecten