Project

Parnassus Tower
Amsterdam

Tussen Amsterdam Zuid en de Zuidas ligt aan de Locatelliakade de Parnassus Tower. Een toren die in 1977 gebouwd is en in 1995 gerenoveerd. Nu is de toren weer onder handen genomen. En is het weer verhuurbaar, duurzaam én met dakplein.

Volledig gerenoveerd

De Parnassus Tower is een kantoorgebouw van bijna 60 meter hoog met een vloeroppervlakte van bijna 8000 vierkante meter, verdeeld over 16 verdiepingen. Voor de herontwikkeling is het gebouw volledig gestript tot op het betonnen casco. De toren heeft een nieuwe gevel gekregen en er is een garage gebouwd. Ook is er een uitbouw met restaurant aan de waterkant gemaakt. Op het dak hiervan is een schitterend entreeplein voor de toren gerealiseerd.

Verschillende formaten combineren

Voor de aankleding van de entree koos architect Mulders van den Berk voor Dreen®Ceramica. Zijn wens was een mooi lijnenspel te creëren met verschillende formaten in een patroon. We combineerden hier de formaten 60×60, 120×60, 60×30, 90×45 én 120×40. Met een goed legplan vooraf konden we dit dakplein helemaal maken zoals de architect het voor ogen had. Ook de traptreden zijn bij dit project bekleed met Dreen®Ceramica. Met zijn nieuwe uitstraling en voorzieningen komt de toren weer helemaal tot zijn recht op zijn locatie bij de Zuidas.

Meer weten
over dit project?

Neem contact op Tom van den Heuvel
t.vandenheuvel@zoontjens.nl
+31 13 537 93 21

Gerelateerde projecten