Project

Qurios
resort
Gulpen

In het Limburgse heuvellandschap opende in 2021 het Qurios Resort. Een prachtig vakantiepark dat deels in het bos en deels op de open helling ligt. Onderaan de heuvel ligt het hoofdgebouw met een schitterend dakterras om te genieten van een hapje, drankje én het uitzicht.

Twee sferen

Het vakantiepark is ontworpen door 2by4-architect. Dit bureau creëerde de vakantiewoningen passend bij het karakteristieke Limburgse landschap van bos en open weides op de helling. Het park heeft zodoende twee delen met twee sferen: de beleving van het bos of de weidse uitzichten. Het project is ontwikkeld door Inleisure en gebouwd door Ten Brinke. Uitbater van het park is Roompot.

Schitterend uitzicht

Het park biedt 185 woningen in veertien types. Landschap en architectuur passen hierin perfect samen. Onderaan de heuvel, in het deel met het bos, ligt het hoofdgebouw. Het bestaat uit een rechthoekig onderbouw, deels ingebed in de heuvel, met een driehoekig stalen paviljoen daar bovenop. In de onderbouw bevindt zich onder andere de receptie en de winkel. Het paviljoen erbovenop is het restaurant. Het dak van de onderbouw is ingericht als prachtig groen dakterras voor het mooiste uitzicht over de heuvels.

Groen dakterras

Het dak is waterdicht gemaakt door Hendrikx Daksystemen. De aankleding van het dak en omliggende buitenruimte lag in handen van Snoek Puur Groen. Voor het beloopbare gedeelte van het dakterras is gekozen voor Dreen®Ceramica van Zoontjens; prachtige uitstraling en gemakkelijk in onderhoud. Perfect voor een restaurant. Doordat het gebouw deels in de helling is gebouwd, loop je vanaf het groene dakterras zo de natuurlijk omgeving in. Met beplanting, verharding en zonnepanelen op het hoogste dak, is het met recht een multifunctioneel dak.

Meer weten
over dit project?

Neem contact op Gaston van der Heijden
g.vanderheijden@zoontjens.nl
+31 6 51 23 97 03

Gerelateerde projecten