Project

PXL
Hasselt

De campus van Hogeschool PXL langs de Hasseltse grote ring is fors uitgebreid. De nieuwbouw biedt onderdak aan de kunst- en informaticaopleidingen van PXL. Mét dakterrassen.

Nieuwe campus

Het nieuwe campusgebouw van 7300m² omvat leer- en werkomgevingen die naar wens ingericht en aangepast kunnen worden. Het werd ontworpen door A2O architecten. Ateliers, leslokalen, expositieruimtes en laboratoria met de meest moderne voorzieningen zorgen voor optimale werkomstandigheden, een gezonde dynamiek en interessante kruisbestuivingen tussen totaal uiteenlopende disciplines.

Buitenruimtes

Binnen de 7300 m² moesten ook ruim 250 m² aan buitenruimtes gerealiseerd worden. Deze zijn in twee gedeeltes op het dak gerealiseerd. Deze worden enerzijds gebruikt als galerij, om van het ene naar het andere gebouw te gaan, en anderzijds als plek om kunstwerken te maken en te tonen of gewoon heerlijk te chillen.

Groot formaat tegels

De galerij is aangelegd met Dreen®Magna in formaat 60×60. Het dakterras Dreen®Robusto in formaat 100×100. Zo is deze laatste ook geschikt voor het plaatsen en vervoeren van wat zwaardere kunstwerken. De aanleg van dit dakterras hebben we door het gewicht van de tegel met een speciale machine geplaatst.