Toepassing

Scholen

Het onderwijs is continu aan verandering onderhevig. Ook de schoolgebouwen veranderen mee. Duurzaamheid speelt een grote rol en specifieke architectuur moet de onderwijsvisie versterken.

Veilig spelen op het dak

Scholen in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en speciaal onderwijs worden gefinancierd door gemeenten en moeten voldoen aan een verantwoorde inrichting. Denk aan regels voor het schoolterrein, de veiligheid, de omgang met gevaarlijke stoffen en het binnenklimaat. Het dak kan de oplossing bieden voor een veilig, afgebakend schoolplein. Maar ook als sportveld of als moestuin. Richt het in, compleet met leuke speeltoestellen, gezellige zitjes en groene beplanting.

Multifunctioneel en flexibel

Door bij scholen het dak te gebruiken, hoeft er minder grond rondom de school ingenomen te worden. Het dak kan multifunctioneel en flexibel ingezet worden, zodat het schoolgebouw lang mee kan gaan. Onze systemen passen goed binnen het beleid voor de bouw van scholen. Voor elk dak bieden of ontwikkelen we een oplossing die technisch en esthetisch verantwoord is. De mogelijkheden zijn eindeloos.

 

Gerelateerde projecten

Architect aan het woord

Architect Sander Ros vertelt over de kansen voor het dak bij schoolgebouwen.

Lees hier zijn blog

Meer weten
over deze toepassing?

Neem contact op Gaston van der Heijden
g.vanderheijden@zoontjens.nl
+31 6 51 23 97 03