Blog

Groot formaat tegels voor dakterrassen

Henk van Beurden
Projectleider

Stoer, ruim en robuust. Met groot formaat tegels leg je het accent op moderniteit. Door het gebruik van groot formaat tegels ontstaan ruime vlakken met een gering aantal naden. Combineer eindeloos en creëer een trendy en ruim dakterras of dakplein.

Speciaal voor deze trend van groot formaat tegels, beschikken we over een uniek ophoogsysteem zodat groot formaat tegels ook op dakterrassen gebruikt kunnen worden: DNS®Large. Hiermee kunnen grote tegels opgehoogd en genivelleerd worden.

Goede drukverdeling

Om de gewenste hoogte te bereiken wordt de DNS®Large buis gebruikt. Met een bouwlaser wordt de exacte hoogte bepaald van elke buis. Deze wordt op de juiste maat gezaagd en geplaatst in een drukverdeelvoet, bovenop plaatst men een schijf, waarop de tegels worden geplaatst. Door de buis met een doorsnede van 16 cm is er een groot drukoppervlak om krachten te verdelen. De combinatie van een sterke drukverdeelvoet en –schijf (met een doorsnede van 24,5 cm) en de DNS® buis zorgt voor een stabiele en strakke fixatie met de groot formaat daktegel.

Ophoging tot één meter

DNS®Large gebruik je bij tegels groter dan 60×60 cm of bij een ophoging van meer dan 40 cm. DNS®Large kan tot één meter hoogte ophogen en nivelleren.

Diverse soorten tegels

Groot formaat tegels zijn er in diverse soorten en formaten te krijgen. Dreen®Magna (4,4 cm en 6 cm dik) en Dreen®Robusto (8 cm dik) zijn moderne tegels van beton in de formaten 60×60, 120×120 of 120×60 cm. Ook Dreen®Ceramica in verkrijgbaar in grote formaten. Keramische tegels voor dakterrassen zijn al langer de trend, maar naast de formaten 60×60 cm, 90×45 cm en 120×60 cm, zijn deze nu ook in het formaat 90×90 beschikbaar. Ook deze tegels kunnen in combinatie met DNS®Large goed toegepast worden op dakterrassen. Met verschillende kleuren kun je eindeloos combineren passend bij de gewenste uitstraling.

Zware belasting

Wanneer het dak zwaar belast wordt, door bijvoorbeeld hoogwerkers voor glazenbewassing of door intensief openbaar gebruik, dan zijn groot formaat tegels ook zeer geschikt. Kies dan voor een dikke en groot formaat tegel van beton, zoals Dreen®Magna of Dreen®Robusto. Deze geven veel stabiliteit en kunnen de belasting aan.

Meer lezen?

Meer weten over
groot formaat tegels?

Neem contact op Tom van den Heuvel
t.vandenheuvel@zoontjens.nl
+31 13 537 93 21