Musée des Confluences, Lyon, Frankrijk

In het zuiden van Lyon is in 2014 het Musée des Confluences gebouwd. Het gebouw maakt deel uit van Lyon Confluence: een stedelijke herontwikkeling van het gebied waar de twee rivieren van de stad samenkomen. Hier wordt een nieuwe duurzame wijk voor wonen, werken en cultuur gerealiseerd. Het nieuwe, karakteristieke museum, dat in het teken staat van wetenschap, mens en maatschappij, is ontworpen door Coop Himmelb(l)au. Voor het dakterras is Zoontjens ingeschakeld. Het terras, dat schitterend uitzicht op de stad biedt, bevindt zich op 40 meter hoogte en telt 282 vierkante meter.

In samenwerking met de architect en de bouwheer heeft Zoontjens speciale tegels in het formaat 100x500x10 cm geproduceerd. Deze tegels wegen 117 kg per tegel en zijn hiermee bestand tegen de zware windkrachten die op deze hoogte spelen. De tegels zijn gelegd op DNS®Large, het ophoog- en nivelleringssysteem voor groot formaat tegels. Dit onderliggende systeem zorgt voor een goede drukverdeling van de zware tegels en zorgt ervoor dat het dakterras vlak en waterpas ligt.


Projectfotografie


Projectlocatie


Terug naar het projectenoverzicht