Project

La Fondation
Louis Vuitton
Parijs

Eind oktober 2014 is La Fondation Louis Vuitton pour la Création in Parijs geopend. Een spectaculair gebouw ontworpen door de Canadees-Amerikaanse architect Frank Gehry, in opdracht van Bernard Arnault, eigenaar van de groep Louis Vuitton Moët Hennessy. Voor de 1.400 vierkante meter op de vijf dakterrassen heeft Zoontjens een maatwerkoplossing ontwikkeld.

Bijzonder technische uitdaging

Zoontjens werd voor een ongekende technische uitdaging gesteld vanwege de keuze voor de afwerking van de daken. Dit bestond namelijk uit een natuurstenen tegel op tegeldragers die geschikt moest zijn als duurzame afwerking voor de onderliggende dakafwerking. Tevens moest het sterk genoeg zijn voor de onderhoudsvoertuigen met een gewicht van 6,5 ton die er op moeten rijden.

Maatwerk met beton en natuursteen

Dit vroeg niet alleen om enorm sterke tegels, maar ook om een zeer degelijke onderconstructie. Omdat natuursteen alleen niet sterk genoeg was om de statische en dynamische krachten te dragen, stelden we een alternatieve oplossing voor: betonnen tegels met een natuurstenen toplaag die op het beton wordt gelijmd, in een formaat van maar liefst 90 x 50 cm een dikte van 13 tot 17 cm, gelegd op het speciaal ontwikkelde DNS®Heavy.

Mooie combinatie van techniek en esthetica

Deze oplossing is speciaal voor dit prestigieuze project ontwikkeld en past binnen het bestek. Zo wordt zowel voldaan aan de esthetische eisen van de architecten en de opdrachtgever, als aan de technische eisen van de aannemer en de technische bureaus.

Het team van Zoontjens heeft laten zien dat het in staat was om het opvangen van de krachten te combineren met een maatwerk afwerking

Eric Herzog
architect Studios Architecture (het architectenbureau dat Frank Gehry in Frankrijk vertegenwoordigt)

Case study

Lees alles over het maatwerk voor deze spectaculaire dakterrassen

Bekijk de case study

Meer weten over dit
bijzondere project?

Neem contact op Paul Heerkens
p.heerkens@zoontjens.nl
+31 6 51 99 18 22

Gerelateerde projecten