Project

Regenboog­flats
Vlissingen

In de wijk Paauwenburg te Vlissingen staan de vijf Regenboogflats, verwijzend naar de gekleurde platen op de gebouwen. De galerijophoging op deze flats voldeed niet meer en was toe aan vernieuwing. Woningcorporatie L’Escaut Woonservice zocht naar een oplossing en vond deze bij Zoontjens. 

Alternatieven vergelijken

Voor de renovatie van de galerijvloeren zijn er meerdere oplossingen bekeken. Ronald Davidse van L’Escaut Woonservice vertelt hierover: “In het voortraject hebben we drie mogelijkheden vergeleken. Voor ons waren twee belangrijke punten doorslaggevend: de belasting per vierkante meter en de stroefheid van de vloer. We kwamen toen uit bij het Dreen®Ceramicaplus systeem van Zoontjens.”

Vergrendeling van de tegels

De tegels zijn geplaatst en vergrendeld op het fixplate lock systeem. Hiermee liggen de tegels gefixeerd, maar blijft de ondergrond altijd bereikbaar.

De galerijen zijn gefaseerd voorzien van het Dreen®Ceramicaplus systeem: op alle flats werd gestart op de bovenste verdieping en per galerij werkte men naar beneden. In twee dagen was een galerij weer opgeknapt: op de eerste dag werd de volledige oude ophoging verwijderd. En op de daaropvolgende anderhalve dag werd het nieuwe systeem aangebracht. Het eindresultaat: een strakke nieuwe galerijvloer.

Case study

Woningcorporatie L’Escaut Woonservice moest renoveren om valgevaar
tegen te gaan. Benieuwd hoe dat ging?

Lees de case study

Meer weten
over dit project?

Neem contact op Gaston van der Heijden
g.vanderheijden@zoontjens.nl
+31 6 51 23 97 03