Project

Rooftopbar Doloris
Tilburg

Doloris in Tilburg is een combinatie van een knotsgek Meta Maze en een spectaculaire rooftopbar. Op het dak geniet je van de skyline van Tilburg onder het genot van de heerlijkste drankjes en ’s werelds streetfood. Dit vernieuwende horecaconcept bleek bouwkundig nog onontgonnen terrein. Wat leg je bijvoorbeeld op de vloer van het dakterras? De bouwer kwam uit bij ons Dreen® Ceramica systeem. “Daarmee is het gelijk helemaal af.”

Bruisende Spoorzone Tilburg

Het bruist in de Spoorzone van Tilburg. De afgelopen jaren heeft een bonte verzameling van culturele initiatieven en ambachtelijke bedrijfjes het oude bedrijfsterrein in het hart van Tilburg een nieuwe bestemming gegeven. Ook het voormalige postkantoor is aangepakt. Enkele jonge ondernemers werkten hier aan een uniek project voor Tilburg: Doloris. Hun grote voorbeeld is Peristal Singum, een kunstzinnig doolhof dat een paar jaar geleden opzien baarde in Berlijn. Dezelfde kunstenaars werken nu aan het project hier in Tilburg, maar Doloris biedt een extraatje: een grote rooftopbar met een dakterras van zo’n 500 vierkante meter.

Wereldse rooftopbar

Jaap van Ham is een van de betrokken ondernemers en verantwoordelijk voor het horecagedeelte. “Iedereen heeft een positieve vibe bij rooftopbars. We zijn er allemaal wel eens geweest, maar meestal op vakantie. ‘Weet je nog? Toen in Bologna, Bangkok, Shanghai of Rio de Janeiro?’, hoor je dan. Daar wilden wij Tilburg aan toevoegen”, lacht hij. Maar een rooftopbar vraagt bouwkundig gezien om een zorgvuldige benadering. Naast veiligheid en een aantrekkelijk, modern design speelt daarbij ook de praktische invulling een rol. “We wilden dat dit dak multifunctioneel inzetbaar is”, zegt Van Ham. “De vloer mag dan geen punt van zorg zijn.”

Praktisch en onderhoudsarm

Dat was de opdracht voor aannemer Hugo Wolfs van Hawee Bouw: een buitenvloer die past bij de kwaliteitsuitstraling van Doloris, maar die daarnaast praktisch is en onderhoudsvriendelijk. Na een uitgebreide oriëntatieronde werd het Dreen®Ceramica van Zoontjens. Wolfs: “Dit systeem bestaat uit oersterke keramische tegels die in diverse soorten en kleuren leverbaar zijn. Bijzonder is ook de plaatsingstechniek. De tegels rusten op ophoogelementen die ter plekke op de gewenste hoogte worden afgezaagd. Je kunt de vloer zo met behulp van een bouwlaser volledig nivelleren naar wens. Dus hoe scheef of ongelijk de ondervloer ook is, de tegels liggen uiteindelijk superstrak en waterpas.”

Blij met het eindresultaat

Maar zowel Jaap van Ham als Hugo Wolfs vinden de uitstraling van de vloer misschien nog wel het belangrijkste voordeel. “Ik ben er heel blij mee”, zegt Van Ham. “Het is mooi licht en zit er superstrak uit. Heel goed passend bij het kwaliteitsconcept van ons horecaconcept. Vooraf zat ik zelf aan hout te denken, maar dat is veel minder goed bestand tegen weersomstandigheden en sigarettenpeuken bijvoorbeeld. De keramische vloer die je nu ziet, zal gewoon voor héél lange tijd precies zo blijven. En dat zonder noemenswaardig onderhoud. Daar word ik wel blij van ja.”

Meer weten
over dit project?

Neem contact op Gaston van der Heijden
g.vanderheijden@zoontjens.nl
+31 6 51 23 97 03

Gerelateerde projecten