Project

Fenixloods I
Rotterdam

Met bijna 45.000 m² verrijst op Katendrecht in Rotterdam één van de grootste projecten in Nederland: de renovatie van en nieuwbouw bovenop de Fenixloods. De voormalige Fenixoods I is getransformeerd tot een gebouw voor wonen, werken en recreëren. Mei architects ontwierp het geheel en Heijmans was verantwoordelijk voor de de ontwikkeling en bouw.

Oase van rust

Bovenop de loods is er een gevarieerd woonprogramma van huur- en koopappartementen. Verdeeld over acht woonlagen, zijn er ruim tweehonderd loftappartementen, volledig naar wens van de kopers ingedeeld. En alle Fenixlofts beschikken over riante terrassen. Zo kunnen bewoners midden in de dynamiek van de stad genieten van rust en ruimte. Naast eigen buitenruimte is er een grote gezamenlijke binnentuin. Een beschutte plek voor ontmoeting.

Trapsgewijs

Vanaf de vijfde woonlaag, lopen de woonlagen trapsgewijs omhoog. De terrassen zijn op deze verdiepingen groter en liggen op het dak van de onderliggende laag. Op deze terrassen en beneden bij de entree ligt het Dreen®Ceramica systeem. In totaal bijna 1.200 m² dakterras.

Meer weten
over dit project?

Neem contact op Hans Mutsaers
h.mutsaers@zoontjens.nl
+31 6 51 29 72 42